Dobry fartuch kelnerski

Fartuch – nie tylko chroni przed zabrudzeniami, ale także jest wizytówką lokalu, w której kelner pracuje. Dlatego też nie powinien to być pierwszy lepszy, wybrany naprędce fartuch.

Jakie cechy powinien mieć dobry fartuch kelnerski?


1. Materiał – mocna, wytrzymała tkanina, odporna na zagniecenia, trwałe zabrudzenia, utratę koloru podczas częstego prania i prasowania. Bardzo często fartuchy wykonane są z poliestru z domieszką bawełny.
2. Jakość wykonania – staranne i mocne szycie oraz łączenie wszystkich elementów za pomocą mocnych i sprawdzonych nici jest gwarancją, że fartuch kelnerski będzie służył przez długi czas.
3. Wzór – długość fartucha, kolor, fason powinien ściśle współgrać z wystrojem i charakterem placówki gastronomicznej. Ważne jest także to, by noszenie fartucha było komfortowe, by nie krępował ruchów, by był dobrany do sylwetki pracownika. Niektóre modele posiadają kieszonkę, w której można schować notes, długopis.
4. Identyfikacja – profesjonalnie wyhaftowane lub wydrukowane logo na zapasce to element, który wpływa na pozytywny odbiór klientów.
https://horecaservice.pl/event/1171-fartuch-kelnerski-czarny.html

Fakty są takie, że gość lokalu zaraz po jakości serwowanych dań, zwraca uwagę na wygląd personelu. Warto więc w tę reklamę zainwestować.